Akce kulový blesk aneb proměny obýváku

V prosinci proběhla v našem domečku akce kulový blesk. V očekávání narození druhého potomka jsme investovali do nového zařízení obývacího pokoje. Před příchodem nových věcí, musely ty staré nejdříve uvolnit místo.

Vše začalo nenápadně předčasným vánočním dárkem. Ježíšek nám nadělil plazmu Panasonic. A protože jsem ji sehnal za super cenu s odečteným DPH svezl se sní i DVD přehrávač od téže firmy. 1.prosince k nám dorazila velká krabice. Ještě jsem sehnal držák na zeť a pak jsme se s Kačkou pustili do pověšení televízoru na stěnu.

DSC01771

DSC01773

DSC01777

Po odzkoušení jak by měla být asi vysoko jsem pomocí hmoždinek a vrutů připevnil držák na stěnu. Sundal jsem podstavec dodávaný s televizí, který mi zajišťoval stabilitu během montáže a pověsil ji na zeť. Vypadalo to skvěle. Protáhl jsem ještě anténní koax ve škvíře kolem plovoučky od původní zásuvky na nové místo a šlo se na připojení a odzkoušení. A ejhle. Jeden z kabelů vycházel přímo proti konstrukci držáku na zdi. Musel jsem držáky na zádech plazmy posunout. A protože směrem dolů jsem byl nadoraz musel jsem držáky přešroubovat výš. Tím se televiza dostala trochu níž než jsem předpokládal, ale při sledování ze sedačky je to dobré a převrtávat držáky na zdi nebudu.

DSC01778

Jako nejdůležitější předmět změny byla manželská postel. Objednali jsme ji u místního soukromníka a ten ji dle požadavků mé manželky vyrobil. Jak se dodělá ložnic ve 2.NP tak se samozřejmě přesune tam, ale zatím jsme ji umístili do obýváku. Manželka už měla problémy se spaním na starém gauči takže na pořízení postele celkem tlačila. Vymyslela si postel z masivu s vysoko umístěnými matracemi aby se z ní dobře slízalo. Trvala na tom, že minimálně její matrace musí mít šířku alespoň 100cm a bude vyrobena na zakázku dle jejích požadavků. Já si koupil běžnou matraci šíře 90cm se třemi zónami. Postel dovezl i smontoval již zmiňovaný soukromník a dovezl i na zakázku vyrobenou matraci.

DSC01809

Postel sama o sobě byla větší než dosavadní rozkládací gauč a ještě jsme objednali sedačku. Peřináč musel zůstat poblíž postele a navíc se muselo najít místo na postýlku. Dítěti jsme koupili skvělý koberec ve výprodeji aby se neválela po plovoučce, která není nijak extra teplá.

DSC01822

DSC01870

No a když dovezli novou sedačku nestačil jsem se divit. Nejdříve jsme řešili jak ji dostanem vůbec dovnitř. Sedačky totiž nejsou rozdělávací, pouze měly sundané kovové nohy. Nakonec jsme použili hlavní vchodové dveře, které mají šířku 100cm, ale borci co to dovezli museli zabrat a zdvihnout jednotlivé díly do výšky cca 1,5 metru. Ke dveřím zatím nejsou schody a my používáme boční vchod ze dvora s točitým schodištěm. Naštěstí u nás byla na návštěvě manželčina zdatná kamarádka, která mi pomáhala odebírat kusy od dopravců. Jinak bych to dovnitř asi nenasoukal. Hned po přinesení do obýváku bylo jasné, že budeme muset ještě vymyslet jak vše uspořádat a co kam dát. Hrubou představu jsme měli, ale místa tam bylo najednou strašně málo. Trojsedák měl být u zdi mezi dveřmi a komínem. Podél vedlejší zdi od uskočeného komína dál měl být dvojsedák a ve vzniklém koutě jsme naplánovali umístit naši palmu. Pasovalo to tam naprosto přesně. Museli jsme odstěhovat komodu, ta našla místo po palmě vedle ledničky, a tím pádem i manželčin počítač. Ten jsem nakonec napojil na plazmu a monitor odnesl na půdu. Kromě manželky ho používá i naše dítě, kterému tam pouštíme pohádky.

DSC01892

Sedačka je úplně famózní. Objevili jsme ji asi po dvouměsíčním hledání a objíždění prodejen s nábytkem. Padla nám oboum do oka v prodejně Jena nábytek. A po vyzkoušení jak se v ní sedí a jaká je cena jsme neváhali a hned ji objednali. Sestava 3+2+1 stála necelých 20 tisíc. A sedí se vní fakt skvěle. Má vyšší posez a tvrdší výplně, takže se z ní dobře vylízá i pohodlně sedí. Její vysoký opěrák s příznivým tvarováním dodává zádům skvělou oporu a široké područky vás zvou k vyzkoušení různých poloh lebedění u televize. Zvažovali jsme ještě, které ze tří křesel necháme v obýváku a které odstěhujeme nahoru. Nakonec padl los na jedno ze dvou houpacích křesel z Ikey. Poslední změnou bylo sestavení postýlky v den kdy jsem měl dovést manželku s prckem z porodnice. Konečná podoba obyváku je následující:

DSC01952

DSC01953

DSC01954

A ještě pohled od palmy směrem k jídelně. Kupodivu jsme ze stejné prodejny nábytku před časem kupovali jídelní stůl a 4 židle, takže jsme spolu se sedačkou přiobjednali ještě další 2 židle. A pokud postrádáte na obrázku z 22.prosince nějaký náznak vánoc, tak až teprve večer jsem jel s kamošem kupovat stromek. Loni jsem to taky nějak nestíhal a těsně před vánoci koupil krásnou jedličku ve výprodeji v Hornbachu. Letos jsem jel na jisto a dovezl si krásný strom za 370,- Kč. To ale bude až v některém příštím článku. Snad.

DSC01957

P.s.: ještě ukázka jak lze v křesle relaxovat při sledování televize.

DSC01977

Příspěvek byl publikován v rubrice 06. dokončovačky a jeho autorem je technik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Akce kulový blesk aneb proměny obýváku

  1. Skvělé…

    Moc a moc gratuluji k vcelku povedenému interiéru, až přestěhujete ložnici z obýváku nahoru, bude to pecka. My jsme na tom úplně stejně, jen čekáme zatím první přírůstek 🙂

  2. StromecekCoze, Vy, na vesnici s traktorem, polnostma (a snad i lesem?) jste si jel kupovat stromecek DO OBCHODU ?! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *