Přesun

Na začátku dubna to přišlo. Manželka schválila stav domečku jako obyvatelný a tak jsme se stěhovali.

 

Po připojení boileru na elektriku jsme měli i teplou vodu. Doposud se střídavě topilo v kotli a voda v boileru se nahřívala z nádrží. Teď, při každodenní potřebě teplé vody, jsem musel mít i záložní zdroj, nezávislý na mně. Ohřev je řízen pomocí spínacích hodin a termostatu na boileru.

 

Zároveň s námi se stěhovala i naše želva. Jde o vodní želvu, která kvůli prasklému akvárku poslední půlrok trávila na suchu. Občas jí manželka napustila vodu do vany, ale to je pro ni málo. Na novém měla slíbené jezírko, takže jsem se pustil do díla.

4230045

Vykopal jsem půl metrovou díru a na jednu stranu udělal terasovité schody. Celé jsem to „vystlal" dvojitou folii a zaskládal oblázky. Napustil jsem vodu a želva si mohla zaplavat. Kolem vyhrazeného prostoru jsem vyskládal zbytky Ytongů, aby nám želva neutekla. Postupem času jsem ji musel přidat další šár a vytvořit stín.

4230046

Bohužel asi za tři dny se začala voda ztrácet. Želva zřejmě drápama poškodila folii a tím se voda vsakovala do podloží. Osadil jsem jí do jezírka přepravku a v té voda zůstává. Pokud naprší je voda i kolem přepravky, jinak voda kolem vysychá. Asi za týden se želva naučila chodit ven z vody a slunit se na sluníčku. Na noc si zalézá do vody.

Želva je ten tmavý flek v trávě co se leskne. Evidentně jí nevadí letní déšť.

5230003

 

Dalším výsledkem mého snažení byl regál ve spíšce. Na desky jsem ještě přistřelil folii, jinak žádný další komentář.

4260048

 

4260049

 

Důležitou součástí domečku je sušák na prádlo. Postavil jsem konstrukci z trámků 10x10cm a zakotvil ji ocelovýma lankama k boudě a na druhou stranu k roxorům zatlučeným do země. Mezi boudu a konstrukci jsem pak ještě natáhl jednotlivé šňůry na prádlo. Při stavbě jsem zároveň myslel na uchycení houpačky, kterou jsem Kačce skonstruoval asi před rokem a doma visela na tyči mezi futrama.

5230002

 

 

Pro dnešek všecko.

Příspěvek byl publikován v rubrice 06. dokončovačky a jeho autorem je technik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Přesun

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *