Tlumič výfuku

Při chystání traktůrku na vyorávání brambor jsem si všiml naprasklé trubky na které je nasazen tlumič výfuku. Při bližší prohlídce jsem zjistil, že na trubce je starý svár a téměř celý je prasklý. Když jsem za tlumič trochu zabral celý se sklopil a trubky zůstala viset za cca 1mm materiálu. Ukroutil jsem ho a rozhodl se po delší době použít svou Invertorovou svářečku.

DSC03483

Celý příspěvek

Obložkové zárubně

Další prací která na mně nedočkavě čekala byla montáž obložkových zárubní. Člověk, který kritizoval můj postup montáže obložkových zárubní v přízemí na mou výzvu nereagoval a neporadil mi v čem prý dělám chybu, takže jsem pokračoval osvědčeným způsobem. Nakonec jsem našel i návod od výrobce obložek a ten se v podstatě nelišil od mého postupu.

P7302557

Celý příspěvek

Odvětrání kanalizace

Dalším počinem bylo namontování odvětrání přes střechu a napojení na kanalizaci. Prostupové tašky jsem koupil ve svých oblíbených stavebninách Čegan Trading ve Šlapanicích. Byly částečně smontované, takže jsem chvíli bádal jak se mají správně montovat. Nakonec jsem zjistil, že koncovka je našroubovaná a dá se odšroubovat a dvoudílná trubka rozdělat. Nejdříve jsem trubky do tašek nasunul a násilím „nacvaknul". Pak jsem ale zjistil, že u jedné je vlivem spádu střechy potřeba krycí díl otočit a to již bez demontáže nebylo možné. Dodatečně jsem tedy došel na možnost šroubování a celé to pro jistotu nafotil.

DSC03205

Celý příspěvek

Zábradlí

Pomalounku se přibližujeme k osídlení druhého patra. Nejdříve jsem částečně sestavil zábradlí na schodišti, aby Kačka mohla sama chodit na 2NP do svého dětského pokoje, který je definitivně hotov. Nejdříve jsem ukotvil sloupky ohrazující volné rameno. Posléze jsem na zdi připevnil dřevěná madla. Sloupky i madla jsem koupil v Bauhausu. Madla jsem ještě obrousil a dvakrát nalakoval. Kačka samozřejmě opět pomáhala.

Pohled z kuchyně přes chodbu v 1NP

DSC02882

 

Celý příspěvek