základem jsou základy

Po obdržení stavebního povolení již nic nestálo v cestě mému budovatelskému nadšení. Ještě sice nenabylo právní moci a správně bych měl počkat, ale kdo dnes dokáže přesně říct kdy jsem začal (tedy kromně mně, že). Objednal jsem tedy u vyhlídlé firmy traktorbagr a předběžně dohodl cenu. Domluvil jsem se s majitelem firmy, že začnou kopat v pátek a v sobotu dílo dokončí. Předběžně stanovená cena byla 10 až 15 tisíc podle doby strávené na místě.

Celý příspěvek

Boj s větrnými mlýny

Časový plán budování našeho domečku byl takovýto: do konce roku 2002 nechat udělat projekt pro stavební povolení. Poté se situačkami oběhnout příslušné instituce a získat vyjádření ke stavbě. Po shromáždění všech potřebných papírů podat žádost o stavební povolení, a to tak abychom stavební povolení měli již na jaře 2003 a mohli v klidu začít budovat.

Celý příspěvek

Uspořádání v domečku

Při našem plánování dispozičního řešení jsem využíval svoje znalosti s kreslením v autokedu. Konečnou podobu návrhu jsem měl tedy pěkně v měřítku na papíře. Všechny varianty a změny jsem důkladně probíral s manželkou. Někdy jsem sice musel krotit její požadavky, ale občas mě upozornila na závažné nedostatky. Výsledek našeho snažení jsem považoval za dokonalý. Při stavbě jsem sice narazil na pár nejasností, ale i na několik "zlepšováků". S hlavním rozvržením jsem přesto nadmíru spokojený. Celý příspěvek